[صفحه اصلی ]   [ English ]  
:: جلد 1397 - طرحهای خاتمه یافته فصل پائیز ::
سال 1397 - طرحهای خاتمه یافته فصل پائیز صفحات 0-0 برگشت به فهرست نسخه ها
شناسایی و تعیین مقدار اسید های چرب و آمیگدالین در میوه گیاه Amygdalus scoparia و بررسی اثر ضد سرطانی عصاره اتانولی آن روی رده سلولی A-549
مجری روح الله حیدری ، همکار محمد حسینی، همکار مرضیه رشیدی پور
دانشگاه علوم پزشکی لرستان ، rouhollahheydari@yahoo.com
چکیده:   (38 مشاهده)
مقدمه:
چربی یکی از اجزای مهم در رژیم غذایی است. چربی ها نقش مهمی در جذب ویتامین های چربی دوست از قبیل ویتامین A، ویتامین E و آنتی اکسیدانت های محلول در چربی دارند. چربی های گیاهی جزو منابع اصلی اسیدهای چرب ضروری بدن هستند. اسیدهای چرب ضروری، اسیدهای چربی بوده که بدن قادر به سنتز آن ها نبوده و بایستی از منابع غذایی تامین شوند. این چربی ها باعث افزایش کلسترول HDL می شوند. رژیم های غذایی با چربی پایین منجر به کاهش کلسترول HDL می شوند.
گیاهAmygdalus scoparia متعلق به خانواده Rosaceae که در مناطق آب و هوای خشک و نیمه خشک از ایران و کشورهای همسایه و دیگر نقاط جهان رشد می کند. میوه این گیاه بعلت دارا بودن ترکیب آمیگدالین در داروهای سنتی استفاده می شود. در این مطالعه نوع اسیدهای چرب، مقدار آنها و همچنین مقدار آمیگدالین موجود در میوه Amygdalus scoparia در سه استان لرستان، خوزستان و کهکیلویه و بویر احمد مورد بررسی قرار گرفت.
مواد و روش‌ها:
میوه های گیاهAmygdalus scoparia در سه استان لرستان، خوزستان و کهکیلویه و بویر احمد در تابستان 1395 جمع آوری و خشک گردید. اسیدهای چرب موجود در میوه های این گیاه توسط روش سوکسله استخراج شده و توسط دستگاه GC-MS مورد شناسایی قرار گرفت. آمیگدالین موجود در میوه های این گیاه نیز به روش اولتراسونیک استخراج و میزان آمیگدالین آنها توسط دستگاه HPLC اندازه­گیری شد.
یافته‌ها:
در این مطالعه مشخص شد که میوه های این گیاه از نظر محتوی اسیدهای چرب با یکدیگر تفاوت معنی دار دارند. بطور مثال میزان اولئیک اسید (امگا 9)در نمونه های سه استان لرستان، کهکیلویه و بویر احمد و خوزستان به ترتیب برابر با 38، 68 و 84 درصد می­باشد. همچنین میوه های بدست آمده از نمونه های استان خوزستان دارای بیشترین اسیدهای چرب از نوع امگا 9 و 6 می باشند. از طرف دیگر مقدار محتوی آمیگدالین در این سه نمونه نیز متفاوت می باشد بطوریکه بیشترین مقدار آمیگدالین (0.37 g/mg) برای نمونه های استان کهکیلویه و بویر احمد بدست آمد.
بحث و نتیجه‌گیری:
نتایج این مطالعه نشان می دهد که نوع اقلیم می تواند بر تنوع اسیدهای چرب و میزان آمیگدالین موجود در میوه های گیاه Amygdalus scoparia تاثیر معنی داری دارد. یافته های این مطالعه نشان می­دهد که روغن بادام وحشی منبع غنی از اسیدهای چرب ضروری است که بدن قادر به سنتز آنها نمی­باشد.
 
واژه‌های کلیدی: اسیدهای چرب، آمیگدالین، بادام وحشی، ضد سرطان
متن کامل [PDF 124 kb]      
نوع مطالعه: تجربی | موضوع طرح: شیمی(تجزیه-معدنی-آلی)
دریافت: ۱۳۹۵/۶/۲۱
ارسال پیام به مجری اصلی

ارسال نظر درباره این طرح
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Heydari R. Identification and determination of fatty acids and amygdalin content in fruits of Amygdalus scoparia and investigation of anticancer effect of its ethanolic extract. Management of Research Projects. 2018; 1397
URL: http://pajouhesh.lums.ac.ir/article-1-260-fa.html

حیدری روح الله، حسینی محمد، رشیدی پور مرضیه. شناسایی و تعیین مقدار اسید های چرب و آمیگدالین در میوه گیاه Amygdalus scoparia و بررسی اثر ضد سرطانی عصاره اتانولی آن روی رده سلولی A-549. سامانه مدیریت طرحهای پژوهشی. 1397; 1397 ()

URL: http://pajouhesh.lums.ac.ir/article-1-260-fa.html



جلد 1397 - طرحهای خاتمه یافته فصل پائیز برگشت به فهرست نسخه ها
Persian site map - English site map - Created in 0.12 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 3815